Pigg!

Sover alltid som en stock, och det hjälper verkligen till i förvandlingen. Hm, tycker riktigt synd om dem som har svårt att somna, eller som vaknar mitt i natten, och inte kan somna igen. För mig kan kaffe sent på kvällen spöka till det, men igår spelade det ingen roll att jag drack ett par koppar med mamma till Nordnytt. Somnade direkt, och vaknade heller inte till en enda gång, innan klockan väckte mig. Skönt!

Nu ska jag ut och fortsätta mitt jordarbete, både i fårhagen och vid redskapsladan. Och inte alls konstigt att jag tidigare kände att traktorn var “konstig” att köra på ett ställe där, för att sedan upptäcka att marken under gungar… det har tydligen alltid varit så, där var den gamla sågen har varit. Man kunde inte köra dit alls på våren, bara på hösten… och det sade pappa först nu… Hm, hm, men det var kul att höra lite gamla historier också.

Förr kom männen från byn med häst dit, och det redan på hösten, eftersom även hästarna sjönk. Men Leevi och Keminkalle hann inte en höst, utan kom med virket först på våren. De släppte ner för vägslänten, och tjof, så var Leevis häst fast ända upp i magen. Keminkalle kom efter, och hans häst var en ovanligt liten Nordsvensk, som var extrem på att dra, så den klarade sig vid sidan om.

Humor, det verkar de ha haft på den tiden, för männen hade bara slängt käft med varandra, vilket jag tyvärr inte kan återge ordagrannt, för jag förstod inte om Leevi hade menat på att Keminkalles häst var liten som en ko “Roostinna”, eller om inte ens en ko skulle orkat dra upp det sjunkna lasset? Måste lyssna bättre nästa gång…

Men tänka sig, att det har varit helt andra tider förr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *