Hett så in i helvete!

Bastun, som flickorna hade eldat, och eldat, och eldat, men inte gått in i, osade hett. Innan jag ens klädde av mig, så kylde jag hela golvet med vatten. Sen var det väggarnas tur… och öppna dörrar och fönster, innan det blev lidligt. Men, hur vi än ångade, så droppade inte svetten. Märkligt, eller inte, för det var så torrt att den torkade i porerna… tills man gick ner ett snäpp.

Nå, man vet ju själv hur man var i den där åldern. Man planerade att basta, men så planerade man så mycket annat också, samtidigt. Och sen hade man ju hört alla gubbarnas bastuhistorier, och fick en bild av att det ska vara just hett, med dragluckan öppen… Hur som helst., skönt var det i alla fall, och bastun hade bra skorsten samt brandtålig väggskiva, så det var nog ingen fara för självantänding.

I övrigt har jag fortsatt med mina rest-traktorarbeten, och vattnat björken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *