Planterat ett Sverige-träd

Nationaldagen har börjat fint i midnattsol – och jag hör hur fåren bräker åt varandra, och fåglarna kvittrar. Själv har jag varit ute och planterat en 4 m lång björk med traktorn, för att försöka ge mor och far en bättre utsikt från sovrummet – den ska försöka täcka en transformator… Hm, konstigt att de inte klagat tidigare, men jag råkade se det när jag fixade med deras madrass för ett tag sen.

Det var faktiskt första gången jag gjorde något sånt med traktorn, och det gick inte riktigt perfekt, men jag får hoppas att den är lika tålig som Sverige-stubben… som tålde att fara ner på golvet vid en hård inbromsning. Attans tänkte jag, när jag stannade, och den låg på sniskan, men hel och fin kunde jag lyfta den på en högre och säkrare plats – hatthyllan.

Mmm, och i morgon ska jag avnjuta älgstek och potatisgratäng, innan jag ger mig på den tåliga tårtan.

Men oj, jag hör att det spolas i kranen där nere, och gissar att det är mamma som har kommit in så här sent från jordgubbslandet. ADHD, ADD, och allt som var på tapeten på nyheterna idag, med hiskeliga ökningar och utskrivning av narkotikaklassad medicin – men varför inte bara jobba lite hårdare som förr i tiden? Då har man inte tid att tänka så mycket i onödan, och orkar heller inte vara hyperaktiv?

Ja, tänk vilket resursslöseri! Det som förr var en framgångsfaktor inom många yrken, är idag en belastning för samhället. Samhället förändras, precis som musikprofessorn sade, om “Du gamla du friska” i morse. Hm, hm… och vi sjunger “Du gamla du fria”… men borde vi kanske börja sjunga friska igen?

http://www.youtube.com/watch?v=g47Y5YPjYWk

Mer power!

http://www.youtube.com/watch?v=CWRmNDrAFbk

Rysning… vad är det, spöket?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *