Men Gud, så gott!

Jag är lyrisk, över min egen matlagning – efter detta magnifika recept!

http://www.kokaihop.se/recept/algstek-i-ugn

Tillagningen helt i min smak, köttet 73 grader smälte i munnen, och jag tror nog aldrig att jag har smakat en så god sås! Mmm, Mona mästerkock?

Varför lagar jag mat så sällan? Krånglar jag till det? Kanske, för jag kan ha hur stökigt som helst, disk på bordet, kaffekoppar lite här och där, men när jag ska laga mat, så tvättar jag händerna 2 gånger (pular så mycket i jord), diskar skärbrädan innan jag ska putsa köttet… och tänkte ge upp – när andra halvan var kvar!

Pedant, det är jag vad gäller matlagning och jordarbeten. Har kört traktor halva nationaldagen, för att samla ihop fårens vinterhö och spill, och för att rätta till uppfart och profil till redskapsladan. Det är kul, tycker jag, hur lång tid det än skulle ta att bli färdig. Kanske därför att det blir ett längre bestående resultat, än en njutning vid matbordet?

Andra halvan av dagen funderade jag på att jag har Edvin att tacka för att gränsen har blivit rak. Kanske är det han som har slagit Lantmäteriet på fingrarna också?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *