Northland har skapat mer jämställdhet

Tänkte på det idag, när jag pratade tjänst med en man, som tyckte att det var psykiskt påfrestande det här med Northlandkrisen. Han sade att i fredags var allt bra, och framtidstron kom tillbaka, men idag var det neråt igen och konkursen nära. Sådär upp och ner har det varit för entreprenörerna ett bra tag, och det påfrestar på livet, vilket jag förstår.

Och han, han verkade känna empati med våldsutsatta kvinnor, när jag berättade att det är precis så de känner sig. Att deras liv går upp och ner precis så där, att ena dagen är mannen snäll och allt går som en dans på rosor, medan nästa är något på tok och det blir ett helvete. Typ.

Den gemensamma faktorn är avsaknad av makt och kontroll över sin tillvaro, och att man far illa i den andres händer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *