Nu är Mona arg…

Ja, jag skriver om mig själv i andra person, eftersom det inte är en trevlig varelse att tas med, Mona arg… ryggmärgsvätskan kokar, likaså musklerna och hjärnan, och magen känns syrlig som en svavelmyr… grrrr… – jag bommade besiktningstiden för Kingen p g a Northlands spänning i dag!

Nästa tid i Pajala är den 2 augusti, och då har jag fått körförbud sen 1 månad, och inte var det bättre i Övertorneå, där fanns tid först i september! “Du får ringa hit till oss varje dag och höra om det blir återbud” sade den centrala mansrösten som bröt på annat än finska… när jag förklarat att deras “andra stationer” är 15 mil bort! “Jag hör att du är arg” sade han sen, när jag var vresig och snabbt ville avsluta samtalet, för att skona hans öron från ännu fler arga grodor från mig… pratade dålig service, monopol i glesbygd, påstådda tider på fickan, osv…

Grrr, grrr, grrr, jag ska sälja skiten, sade jag när jag kom hem. Hm, och där står Kingen och fattar ingenting… eftersom det ju är jag själv som har felat. Grrr, grrr, grrr, grrr – ännu värre det, och merarbete, det är vad som stör mig! Ringa varje dag… ringa varje dag… nej, jag tror att jag åker dit varje dag, för att slutligen åka dit hos kollegorna?

Och med den vetskap jag har fått idag, så kommer jag inte att skriva en enda böteslapp på körförbudsbelagda bilar! Alla har inte alternativ som detta http://bilprovning.se/our-stations

Ja, och nu ska jag ut och slänga sten från ett gammalt potatisland för att bli på bättre humör. (Djävla värme också, håller i sig i flera dagar – innan sommaren ens har börjat!)

– – –

Kan rekommendera stenkastningen, som jag har vuxit upp med som barn och tonåring. Man får utlopp för sina känslor, tränar diskus, kulstötning, marklyft, och svettas, samtidigt som man känner sig nyttig, och även ansvarsfull, eftersom ett slarv kan orsaka dyra redskapshaverier!

Blev på bättre humör, men samtidigt konstaterar jag att min ländrygg inte tål att böjas mer än 90 grader neråt, för då gör det ont som vid polisbilsstittande. Skumt!

(och gruvadvokaten vill vinna tid för att entreprenörerna ska hinna tömma innan konkurs?)

(och LKAB ingår i arbetsgruppen “Malmfälten”? http://www.habit.se/iuware.aspx?pageid=3172&ssoid=97285 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *