Skelar något

Inte många grader, men dock synligt…hm, och nu tittar jag alltså på körkortsfotot som Kjell tog igår. Han har lyckats fånga mitt magiska vänstra öga perfekt, medan det högra liksom flyr något åt höger, drömmande och frånvarande. Märkligt! För på den här bilden, ovan, så är det ju tvärtom…

Vad kan det bero på? Humöret? Det jag gör? Vem som fotograferar? Slumpen? Nej, något är det ju, för hjärnan har som sagt var två hjärnhalvor, och ögonen borde väl också spegla denna tvådelenhet? Googla, googla…

http://tankekorn.se/10ba_vhogd.html

Javisst, där kom det! Och det stämmer, för hos fotografen hade jag hela reflektionsförmågan påkopplad, medan jag fokuserade enbart på detaljer när jag körde timmerkranen.

Men, om jag bortser från detaljerna, d v s ögonen, och ser till helheten, så ser jag att jag är svullen och har en markerad “savolaisleuka”, markerat område runt adamsäpplet, struntar i att fixa håret, och glömmer att noppa ögonbrynen ovanför mina hängande ögonlock…

Eller, ska man säga, jaha, är det så här jag ser ut? För spegeln talar nämligen inte sanning alltid, för den är ju tvärtom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *