För hög spänning!

Inte konstigt att microvågsugn, kylskåp, frys, diskmaskin och tvättmaskin har låtit lite annorlunda sista tiden – de har fått 260 volt i stället för 230! Hörde detta idag, och att felet nu var åtgärdat. Men, ni som har maskiner och elektronik som har pajat här i byarna runt Aareavaara, ni kan ju vara i kontakt med Vattenfall. Tydligen var deras mötande bra, och de hade tagit felet på allvar. Ett fel som alltså hade uppstått i tranformatorn här i byn.

Idag har jag pulat på här på gården, och sen har jag även varit upp till Kaalama och kollat isarna som gått i Kihlangi. Ca 30 cm tjocka block, så det torde gå lugnt till, men vattenflödet efteråt kan bli riktigt högt.

Badade utebastu, och det var skönt och behövligt, efter att ha gått skitig i gårdskläderna ett par dagar. Markku har inte varit här, så det har gått bra att lukta lite gammalt svett. Har faktiskt skottat snö i ett par timmar, både i går och idag, eftersom någon har kört skoter över diket så det frusit, och vattnet från det överfulla Bygdegårdsdiket rann rakt ut på ängen när Svevia öppnade trumman… hm, men nu suger diket.

Vatten är trevligt när det rinner åt rätt håll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *