MMM

Låsningen släppte när jag såg de två nordsvenskarna jobba åt Billerudkorsnäs, och funderade sen att mannen bakom spakarna troligen är sambo med Annika som jobbar i Happis. Synd att de bor så långt borta, för annars hade jag också sålt en liten gallring enligt det konceptet!

Nu till ett helt annat ämne, som klack till i hjärnan när den gick igenom arkivet. Meänmaanmaffia, som jag trodde hade dött ut, men inte? Det är tornedalsmän på båda sidor om gränsen som går ihop och håller koll på kvinnorna. Typ att en långtradarchaffis ringer till en annan och berättar att han såg den andres fru åka dit och dit, och sen om det blir skilsmässor så ageras det ihop mot kvinnan.

Hm, varför gör inte tornedalskvinnor sånt? Inte vad gäller förhållanden, inte i politisk smutkastning, och inte i föreningslivet.

Meänmjuukkimies? Mikhään se sitten oli?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *