Gå inte på Systembolaget…

Det var de sista orden Vite Riddaren sade idag, efter min första dag på jobbet, efter en veckas semester, som gått för fort! Igår körde jag ett megapass utomhus, med allt från ishackning till balgripsplacering i trångt utrymme, och balplastspackning för återvinning, till nedmontering av ett förråd inpå nattatimmarna i hård blåst som fällde stege och allt. Sen på morgonen när jag vaknade, hade jag påsar under ögonen, och rödsprängt högeröga, vilket beror på hornvingen jag fick när jag bilade ner till Tyskland… och som kollegan min alltså trodde berodde på hög alkoholkonsumtion!?

Vit semester, men eftersom jag är lite tvärtom, så var jag ju förståss nu in på systemet i Finland och köpte sex falskor av vildsvinsvinet jag gillar skarpt, för den har druvan Cabarnet Franc. Hm, och tydligen har även jag fått färg i ansiktet, för vaktisen på teatern bugade artigt och frågade om jag har varit utomlands! Inte om min hy har fått färg från Systembolaget…

Systembolaget… vad har det gjort för ont egentligen? “Tillfället gör tjuven”? Är det så man ska tänka? Nej, jag tycker att smygdrickandet är värst, och farligast! Men det är klart, generationen som har sett förfallet innan Laestadius vandrade in, sprider förståss den medhavda skräcken vidare.

Så fungerar det – allt från finnskräck, och rysskräck, till tandläkarskräck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *