Hack och sprätt

Ja, jag gör allt för att hinna med att sprätta upp alla vattenbassänger som uppstår i svallisen runt om på gården. Inte nog med att det regnar, och tinar p g a plusgrader – även pappa hade hoppat i traktorn på morgonen och “skyndat på” tinandet av snön som föll i natt… grrr, det är sällan han och jag ryker ihop, men idag stod jag på mig, trots att han har kört traktor i mer än 50 år… för vinklar fallhöjder och mängder har inget med erfarenhet att göra – det är enbart logik!

Så, jag var tvungen att hoppa in i traktorn och köra skifte 2, d v s utöka mina avrinningsvägar och bassänger för att få plats med ökat smältvattentryck… och faktiskt, sen är det riktigt mäktigt att ta fram den lilla ishackan, där traktorn inte rår på isen, och få allt att börja forsa längs de sluttande ängarna mot de riktiga dikena!

Bara galonisarna som fattas 😉

Nå, jag har inte bara “lekt” här på gården, jag har även bytt olja i traktorn, och även kontrollerat alla andra oljenivåer, i hydraulik och bakaxel, framaxel och hjulnav, mm. Va, vilken brud, tänker ni? Men då kan jag säga att traktorn faktiskt är det enklaste fordonet att serva. Rejäla grejer och gott om plats!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *