Gummi för hela slanten!

Var tvungen att köpa nya gummistövlar, eftersom både mina “nya” och “nästan nya” fick hål som mina “gamla”. Ja, jag har upptäckt att bonderiet äter hål på stövlarna, dyra som billigare… hm, och det blir dyrt! Så, nu köpte jag inte bara nya stövlar, av olika kvalité, utan även gummilappar att lappa de gamla.

Om man räknar matematiskt, och tänker på miljön, så lönar det sig att köpa en ask cykelslangsreparationslappar, och gå igenom alla håliga skor när man ändå håller på, för gamla limtuber är ingen hit… och vips så har man för 50 kr skapat ett nyvärde i flera 1000-lappar!

Och nästa gång det går hål i dem, så är det lönt att köpa en ny sats för 50 kr… och igen… och igen, tills man blir less.

Ja, ett par fot- knä- och höftvänliga gummistövlar går på ca 800 kr, och har man väl hittat ett par, ska man vara rädd om dem. Nu när säljaren dessutom påtalade att det är helt normalt att även dyra Nokiastövlar luckras upp i stallmiljö inom ett år, så kommer jag att börja sköta dem bättre…

Eller rättare sagt, jag började redan igår… för jag diskade igenom alla lappade gummiskor med Yes och en oanvänd toalettborste (inte i diskhoet dock!), och idag ska jag spraya dem med silikonspray.

Slutligen, jag var inte den enda som var ute och handlade stövlar igår… för jag hörde att de hade gått åt som smör i solen… vilket får mig att fundera om det kanske är så att stövlarna torkar, oavsett man går i djurskit eller inte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *