Det sade bara “nax”

Och så var skruven av, och en till, och snöstoppern var på väg ner… ooops, sade jag, ställde stegen mot taket, och började trampa. Upp och ner längs hela ladugårdstaket, som Elofsson över myrarna, i hopp om att snön skulle få fäste i plåten. Skottade även tyngd på stoppern längs hela kanten, i hopp om att skruvsprättandet skulle upphöra. Så, nu får vi se hur det går med resten… och pappa är optimistisk, för han håller redan på att laga det som lossnat.

Hiskeligt vilket vattenflöde det är överallt, och snön säger bara swisch när man plumsar ut någonstans. 15 grader, hm, och det är ju tur att jag har semester… för det tar sin tid att öppna upp vattengator med traktorn, hacka med ishackan, och så spaden. Allt för att undvika vatten in i byggnaderna och andra ställen dit man inte vill ha en bassäng.

Ja, och jag undrar hur det går för Northland? Igår var förfallodagen på Lantmäteriets symboliska ersättning till alla skogsägare som var tvungna att offra marker för pipe-linen, men… inga cash på kontot… så det lär nog bli en ganska så snabb konkurs?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *