Igår grät jag

Över en björk! Över en fälld björk… som jag själv gav order om att fälla i Markkus område. En lång, rak, överbeståndare, som jag då inte tyckte “passade in” i omgivningen, men som hade en frisk topp och hade med åren blivit en s k hängbjörk! Den längsta och ståtligaste i hela området… och jag gav den dödsdomen. Snyft! Hur tänkte jag???

Med dåligt samvete plockade jag upp den halshuggna toppen, och placerade den som ett baner vid stigen. Och nu har toppen i alla fall fått byta sida… något den inte hade gjort om den stått kvar.

Men i övrigt kan jag säga att det doftade tidig sommarmorgon i går kväll, när jag åkte skidor längs gamla skoterspår, och skeitade på skoterleden. Mitt fredagsmys m a o! Helt otroligt vilken behaglig doft jag fick in i mina näsborrar, typ som när man kliver upp i ottan en sommardag och daggen håller på att torka upp av solen.

Hm, men sen drömde jag något negativt. Att det blir så hastiga och höga vårflöden att t o m Junttis timmerbilar ligger på sida när proppen släpper… Oj, oj, hoppas att Moder Jord kan rädda oss från det, nu när jag lovar att gottgöra det dumma björkkapet med en liten viltåker…

http://www.olssonsfro.se/db_img/file/Vilt_kerfr_2011_h_guppl.pdf

Hm, hm, men jag ser i djungeln att jag måste fråga Herr Önneholm om råd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *