Jag såg döden på spåret…

En vit ren. Som vandrade mot en vän i öst. Och nu förstår jag vad som menas gällande renarnas bete “att de börjar vandra” eller “börjar gå på snön”, d v s att renarna har slutat att gräva i snön, och knallar runt och äter lav som blåst ner, och från träden de når upp till när snön bär.

Men snön bär inte min Viking nå mer… hm, har kört fast två gånger på kort tid i kväll. De hårda spåren verkar flyta på luft, och på sidorna finns bara “strösocker”! Ja, två gånger hamnade jag på skrå, och fick ta fram spaden innan jag vågade dra på.

Super-föret är m a o slut för min del, men jag hoppas på skare än.

Och nu har skymningen fallit. Räven spårar hararna bland fåren, och hararna har lärt sig att läsa fåren, så de är inte rädda för räven när de tar rygg på fåren, för då är räven på andra sidan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *