Nu är påsken slut, och Markku ska ut…

Ja, han ska börja jobba, med sin monstermaskin (skördare)… och jag tror att det har varit en bra “aha-upplevelse” för honom att få känna på hur jobbigt det är att fälla träd för handkraft, att plumsa ut i djupsnön, och lyfta och lasta för hand, för då blir empatin för maskinen bättre… och respekten för skogen större!

Just det, jag är lite emot denna skogsskövling som pågår nuförtiden, och förstör det “fina” i naturen. Okej, att man kan förstöra för hand också, för det som är fällt kommer inte tillbaka… men man hinner inte förstöra lika mycket som med maskin, och så blir inte heller markavtrycken lika tydliga för flera tiotals år framöver.

Men jag är nöjd, för vi har varit riktigt flitiga! Inte nog med att jag själv dubblerade min dos till ett helt lass dag 2, så har vi igår även kört ut virke för att göra spångar över alla dessa diken som finns… och som gjort älgjakten lite krånglig. Så först fick vi trampa ner snö i botten på diket, och sen med spänning köra över dem.

Allt har gått bra, och när Markku nu ska fara hem till kvällspasset, så ska jag ut med skotern och trampa igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *