Timmerkälken skar

Annars gick allt fingemang! Det blev jag och Vikingen som drog, medan Markku fällde 5 gånger mitt… alltså, han ensam producerade 2,5 överfulla timmerlass, medan jag stod för 0,5. Okej, att han hade högre arbetstempo, men den största vinsten stod nog i hans tränade öga tror jag, för jag såg honom aldrig stå och filosofera upp mot topparna som jag gjorde.

Vidare blev mitt tätt, och hans glest… precis som i verkligheten, d v s att “producenten”, oavsett om det är en skördare eller en motorsåg, vill få ut så mycket kubik som möjligt på minsta möjliga yta, för att få ekonomi, och i det här fallet minimal rörelsetid…

Pust, men mör blev även jag (och Markku han ligger i soffan och snarkar ;-). Inte så mycket av sågandet som jag planerade på spåren, men av lastandet och körandet, och av avlastandet… där ett av lassen som sagt skar ner i snön, och välte… tur nog bara 1,5 m från upplägget, så det blev inget extra av- och pålastande, utan bara lite extra långt att slänga.

Sen var det bara att köra iväg igen. Och i morgon igen, har vi tänkt. I alla fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *