Markku fick dra in snasen

Skrattade, för det såg så roligt ut… när baggen kom lufsande mot honom när han i skoteroverall stod och kissade i det fria, och snabbt fick avbryta filosoferandet över vidderna, och springa upp i säkerhet… Ja, vi har utebastun nära fårhagen, och medan jag hämtade lite verktyg till justeringen av dörren som kärvat, så passade Markku på att ta sin vän i handen efter den 43 km långa skoterturen strax innan eldandet.

Baggen, han växer och växer, och man får börja passa sig. Hörde av mamma att han stångat en man i rumpan, när familjen var hit och gav bröd till fåren som de brukar. Tur att det inte var barnen som var måltavlan… för samma höjd där blir huvudet. Hm, får nog sätta ut lite bättre staket, för nu hindrar inte ens det kvicka Esko (döpt baggen till det) från ett tidigare möte med foderbunken.

Hunken, det blev det en dust om när jag bad Markku att vara in i hagen igen, för att lyfta upp höhäcken – och han vann! Han tog stocken i handen, slog den i backen, och gjorde utfall mot baggen, som försvann bakom kojorna. Det är män det, att mäta sig… med eller utan snoppen ute 😉

Nå, hur som helst, utebastun var dunderskön. Dörren gick igen perfekt, och den nyligen rengjorda och reparerade ugnen med nya stenar svarade fint på “löyly”. Till på köpet fick jag se enormt starka och fina norrsken – det ni sörlänningar! – det är livskvalité djupt in i själen…

huidh g idogj sdhsj ö – och vi är shamaner båda tvö?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *