En högklassig dag!

Och alla utom en var dam. Pratar om föreläsarna som jag har fått lyssna till idag. Ämnet, det var allt från språklagen, vanliga syftningsfel, till facebook-juridik och bilder som talar… efter smak!

Prototypbilden som jag tyckte var obehaglig och påträngande, och administratörerna “plåtig”, den tyckte chefen Luleå var kanon! Allt efter tyckte och smak… men till slut enades vi ändå om en sak – syftet.

Syftet. Vad är syftet? Det beror helt på vilken situation man tänker på, men en bra huvudfråga är – varför? Varför gör vi det här? Då får man ett svar – och sen tänker man på syftet med det man gör, d v s något som går hand i hand med “varför”.

Varför ska jag gå på stan? Vad är syftet med att gå på stan? Jag ska gå på stan för att se mig runt i affärerna. Jag ska inte köpa något som jag inte behöver, utan jag ska låta mig inspireras, för att se om det är något jag behöver… samtidigt som jag ska hålla i plånboken så hårt som möjligt.

Syftet är med andra ord kontroll? Fast det ska vara trygghet? Nej, nu har jag inte tid att tänka mer, inte just nu i fall. Återkommer!

– – – Redan nu! För när jag stod på Shopping (ja, just det, namnet på det gamla köpcentrat som ser ut som ett fartyg) och höll i dess styre, ratt, eller vad det nu heter… och kikade ner, då kom jag på det – att trygghet och kontroll faktiskt kan gå hand i hand.

Så det blev en söt tajtrymlig skjorta i grönt som rummet, (här tänkte skriva som igen, men det kan jag inte, eftersom det hade syftat på rummet, i stället för skjortan) vilken jag kan kombinera med det enda jag har med mig – fys- och myspyskläder – för att följa med de andra på middag!

150 kr på kläder, gör att jag kan lägga desto mer på mat och dryck! Mmmm…. och Luleå har tydligen bortamatch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *