Jag är riktigt förvånad

Tog på mig täckisarna idag, och fällde ner öronmuffarna, i tron att det skulle vara jättekallt och lugnt i trafikkontrollen. Men så blev det inte, för solen värmde rejält trots -35 i morse, och det var ju tur det, för jag fick arbeta utan handskar mest hela tiden… och leva uppt till mitt gamla namn, “böt Mona”. Ja, och det blev hela sex lappar idag, trots att Polisen gått ut med ett pressmeddelande i förväg!

http://www.polisen.se/Aktuellt/Pressmeddelanden/Vastmanland/Nationell-trafikvecka-med-fokus-pa-balte-och-skyddsanorning/

Trafikolyckor utan bälte har visat sig kosta mer för samhället i vård, än olyckor där föraren haft bälte. Och det gäller faktiskt mest vid låga hastigheter som 50 km/h. Så, det finns en röd tråd i det hela, att kolla bälten just i byn (tycker inte om att skriva böter, så jag måst ju förklara varför vi gör det).

Nå, det är ett jobb det med. Och det får mig att fundera. För idag har jag varit tvungen att vara till läkaren för att få ett intyg till mitt C-kort. Fick sitta där, öga mot öga med doktorn, fokusera på hans nästipp, titta på hans fingrars rörelser tills de försvann bakom mig, och sen följa dem fram och tillbaka, runt runt, och svara på en massa frågor, medan han läste journal och provsvar.

En intelligent människa, som använde närhet och humor för att kolla av mig… tror jag, och det enda han verkade orolig för, var om jag hade diabetes. Men det hade jag inte. Däremot fick hans fråga mig att tänka på min övervikt och min kost… och nu ska jag läsa den här boken!

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9174242652

Ja, jag är snäll. Tro det eller inte!

Och vissa av mina överklagningar kan ha sparat pengar i mångas ekonomi.

Oj, och där ser man hur mycket snällheten påverkar mig, för jag glömde ju att berätta vad det är jag funderar över… utirfrån läkarundersökningen för mitt lastbilskort… och det är att jag som polis aldrig behöver göra det, trots att jag får köra utryckning, bära vapen, frihetsberöva folk, döma dem till böter, gå in i deras hem, osv – och inte har vi färdskrivarblad heller!

Tänk, vad lastbilschaufförer är kontrollerade, jämfört med andra yrken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *