Sattajärvi före sex

Och sen var jag allra först på plats i Tingsrätten, ensam när dörrarna öppnade kl 08.00. Mysigt att sitta där och läsa advokattidningar, där man konstaterar att det nu är häktningarna som används för att “uppforstra” olydiga människor utan juridisk rättsprövning (min egen tilläggsanalys utifrån artikeln i Advokaten nr 7 för 2012).

Nej, jag blev inte häktad, fastän jag begärde Northalnd i konkurs… med “bondförnuft”. Sen insåg jag inför rekonstruktör och domare att jag inte är en borgenär, ännu i falla fall, så därför kan jag inte begära dem i konkurs.

På lunchen fick jag höra av en åhörargrupp män att jag är en bestämd dam. Inte vet jag, men jag tyckte i alla fall att det var ett givande och lärorikt sammanträde med trevliga människor, där även jag möttes med respekt!

Hur det slutade för Northlands rekonstruktion, det är det ni är intresserade av att läsa? Jo, det blev en borgenärskommitté, bestående av de tre största bolagen, Peab, Metso och Obligationsägarna, samt Snells Entreprenad för småborgenärerna, och Eriksson från gruvan för arbetarna och tjänstemännen (facket).

Kort kan man väl säga att det var Peab som inte ville ha en konkurs, med Metso vid sin sida, och sen gjorde Green Cargo också något anförande i det hela som jag inte förstod. Men domaren han var bra, trots att vi hade lite svårt att höra honom först. Så jag hoppas att han nu lyckas reda ut vilka bolag som kom att omfattas av beslutet, eftersom det handlade om 3 mål, i 1… Och något lurt var det i alla fall på G tror jag, för det var så många som var röda i ansiktet, och som snabbt rusade upp från sin stol.

Hm, och spännande att läsa vad Kuriren skriver i morgon, för jag berättade för honom att jag blev hämtad till psyket 2008 när jag överklagade gruvan, och sen gav jag honom min synska häxsyn… som jag nu ska höra vad optikern tror om!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *