Istapparna har slutat växa

Egentligen tänkte jag på en rubrik som har med låten “Du är den finaste jag vet” att göra, för det är ett ord i den låten som stör mig som kvinna rejält! Och det är “då”… d v s ett villkorsord för kärleksförklaringen, att DÅ är du det finaste jag vet – vilket syftar till orgasm? Typ att även en padda kan bli prins i det ögonblicket… http://www.youtube.com/watch?v=AdlRbqwq4A8

Många låtar är fula och nedvärderande om man börjar lyssan till texten ordentligt, analyserar den, vilket man sällan gör, och i stället diggar, nynnar, sjunger, önskar dessa låtar. Hm.

Men, jag gläds alltså även åt att istapparna slutat växa ner från taket, sen vi var upp på kallvindan och kröp, eller rättare sagt efter att jag pratat med fotografen Sevä. En man som i grunden är snickare, men utbildat sig till maskinförare p g a att han inte ville ha fler stickor i händerna. Han sade du måste tänka “Varför droppar det från taket?”, och det var ju p g a värmen som stiger upp från huset. Sen var frågan, “Vilket är viktigare då, mer isolering, eller större luftspalt?” efter att jag beskrev dilemmat med för lite plats för båda. Och självklart blev svaret då mer isolering!

Hm, hm, men just nu ser jag att en av rötterna har börjat droppa igen… men det kanske är ok när det bara är 1 grad minus?

Nå, sen ska jag även skriva om ekorren som gjorde ett snyggt hopp! Satt och drack mitt morgonkaffe i soffan, varifrån jag ser ut över Rv99, och träden där. Ögat är ju som sagt var specialist på att upptäcka något som rör sig mitt i den stilla vyn, och mitt fall var det en ekorre som hoppade i träd för att komma ner till vägen. Från ett träd var det ett lite längre avstånd till ett annat träd, och i stället för att klättra ner, springa på snön, och klättra upp igen, så gjorde den alltså ett fint svävande hopp. Ja, det var det. Men över vägen fick den försåss springa. Först stannade den till på karmen och tittade vänster, höger, vänster – Bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *