Transen slut, hästar slår bakut!

Tysk techno som var i det vassaste laget, tog sin tid att rymma ifrån… men nu är jag tillbaka här! Hos spöket… häxan… eller vem? Lyssnar man till kvällens Päiväntiima, så beskriver Stefan, Kaunisvaaraskolans duktiga fotbollsmålvakt som blev präst, sin egen kommunikation med Gud ungefär på samma sätt som jag tänker – men med den skillnaden att han framstår som seriös! I alla fall i mina öron.

Nå, jag har hur som helst inte tänkt konkurera med präster, shamaner, imamer, eller professorer, doktorer, faktorer… utan jag är bara en vanlig liten “pikkelina”! smiley

Som tycker om hästar… till den grad att jag inte förstår ramaskriet i media om att det just är hästkött som luras i lasagnen! Alla hjärtans dag, för ett år sedan, då var jag tvungen att följa min fantastiska Saga till Karlgrens slakthus. Viktrekord i historien, sade gammelchefen, när hon med hjälp av chippet och spänsten slutligen fick komma in… och tänk vilken vinst de hade gjort om de sålt ut henne som nöt! Viktrekord… men jag fick bara något på 1,50 kr/kg om jag minns rätt… (7,25 + moms)

Nå, bättre så, än att jag hade lämnat henne där, fått betala för kadaverhämtning, och hon hade i realiteten körts utomlands för viktrekord i nötkött! Och OBS! Mina rader är bara allmänna tankemetaforer ur min verklighet mot mediaämnet, d v s att de inte har något med Karlgrens Slakteri i sak att göra.

Flickor, flickor. Nu vet ni att vi är skyldiga även till detta, denna bluff som är i media över allt – endast p g a vår “blödighet”? D v s att flickor som ofta är hästägare, inte klarar av att engagera sig i hästarnas tillvaro i dödsögonblicket, utan låter det “okända” ta vid… och ingen vet vart hästen egentligen tog vägen när den klev in i “avlivningsbilen”, som dessutom kostar flera tusen kronor om inte hästen blir slaktkött!

Nej, nu måste vi tänka ekologiskt och på miljön. Inga mediciner till hästen i livets slutskede, utan direkt till slakt när den börjar lida mot sitt slut, och ta vara på det rena fina köttet “närproducerat”! Sen behöver man ju inte äta just sin egen häst… även om man äter sina egna får, renar, tjurar osv?

http://yle.fi/vintti/yle.fi/muistikuvaputki/muistikuvaputki/rouvaruutu/pikkelina-prikkeliina-animaatio-lasten-ruudussa.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *