Söndag, och snö…

Snö, snö, snö och jag undrar hur det blir när det blir tö? Säkert blött, och liksom sjöar lite här och där i naturen.

Jaha, och vad ska vi göra idag då? Kanske skotta lite tak, eller tilläggsisolera vid vindsvinklarna? Ser att det blivit lååååånga istappar där, fastän jag nyligen slagit ner dem. Värmeförlust, eller rentav för tätt i kanterna? Måste ta mig i kragen och undersöka…

Igår har jag i alla fall lagt en fuktspärr i potatiskällaren, och råkade blanda ihop mammas tidiga Spanien-såpotatisar med King Edvard… hällde nämligen alla runda i en låda, och mandel i en annan, för att gå igenom ev röta… men, det var inte riktigt så enkelt – hm, det är mycket man har att lära sig!

Och, att jag borde ha haft gummihandskar? Hade troligen lite småsår i nagelbanden när jag grejade där med jord och slemmig potats, och nu fått infektion? Lite röda och svullna är de i alla fall. Hm, hm, har läst att jordbakterier kan vara farliga. Att tänka på ni som har, eller väntar barn.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/potatis-far-skulden-for-okande-barndiabetes/

I övrigt kan jag berätta att Ronnys alfaren är kvar, den vandrar upp från Markkus Saagasaajo flera gånger om dagen för att äta, och där emellan sover den precis på samma plats som Saga ofta stod och tog sig en tupplur på mellan träden. Så är det, djur väljer också sina sängar med omsorg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *