Kliar över allt!

Krupit uppe på kallvindan, och även om vi badat utebastu igen, så skaver rockwoolstråna i fingrarna… p g a att vi dragit in dem överallt med kläder, skor, handskar och ficklampor… usch!

Och det är nog ett tekniskt fel som är orsaken till istapparna… att rumshöjden är för hög för det lutande taket, d v s att det inte ryms tillräckligt med isolering och tillräcklig luftspalt. “Enbart ett ekonomisk problem” menade Markku, d v s att det bara syns i plånboken, för huset i sig tar inte skada av värmeförlusten och takdroppet. Hm.

Hittade även ett annat tekniskt fel, och det var att en av ventilationskanalerna släppte ut varm luft dit. Fixade det tillfälligt, men måste köpa lite ventilationsrör och dra ut det helt. Hm, hm, eller skönt, för då har jag även påbörjat det, som jag har tänkt att göra i flera år…

Facket och politken tog nämligen mycket fritid, så även överklagandena sen. Men, nu verkar även dessa ha lugnat ner sig, och de som återsår – hänger alla på i morgon! Mer eller mindre i alla fall, för allt i Pajala Kommun har ju kretsat kring gruvan de senast åren.

Ska bli intressant att slå upp ögon och tidningar i morgon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *