Ombytta roller

Har säkert skrivit om det tidigare, att när Markku kommer till mig så höjer jag alltid värmen, och när han åker, så sänker jag den igen. Han däremot, han hade eldat sin stora bakugn så att köket är som en bastu (26 grader), och luftvärmepumpen gör ändå sitt i vardagsrummet (24 grader). Pust! Själv gillar jag när det är exakt 20 grader.

Sen en annan sak som också är tvärtom, som jag troligen redan nämnt det med, att här hänger det alltid tvätt på tork, tvätt som viks, diskbänken blänker och är alltid tom på disk, och så golvet… som jag bonade i somras, det skiner som glas!

Markku köpte några mirakeldukar i microfiber från Tupperware (och en svindyr tersmos!), och de verkar vara riktigt effektiva, även på speglar och fönster. Själv köpte jag en rejäl kökssax, som går att dela på av hygieniska skäl, och det fick som sagt var räcka för mig.

Just det, jag är en sån där som håller rent på toa, och kollar att luftflödet i huset är bra, att det inte finns fukt, mögel och så. Och nu när jag kommer hem, så måste jag göra något åt mammas potatiskällare. Tog med mig lite potatisar hit i ett par papperspåsar, och de var genomfuktiga när jag kom fram – m a o, att potaisrötan i säckarna troligen bara beror på förvaringen, och ingen seg sjukdom i dem?

Ja, ja, och så diesel… som verkar vara lite billigare i Finland, enligt Swedbanks valutamoräknare som säger att det får kosta upp till 1,6 euro innan det är i OKs pris. Mycket plogning blir det, och jag ser att även fåren gillar att det är upplogat. Och det kanske beror på att baggen har lättare att jobba då? 😉 Skämt å sido, den är lite mindre än fåren, och då är det viktigt att den får bra fäste och tryck, så att den når upp!

Annars blir det inga lamm. Makadam. Vad är det? http://sv.wikipedia.org/wiki/Makadam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *