Ett planerat ras?

Som kör Framtid Pajala i kras? Egentligen är jag lite less på Northland och all rapportering om aktieraset, gruvans vara eller inte vara, och alla experter som ger olika råd. Men, medan jag sitter här vid datorn och lyssnar på Meänraatio för att radion sänder Vi i femman, så ska jag trotsa min lesshet.

Det ser mörkt ut, sade en man som jobbar i gruvan, och han var orolig för vad som händer på måndag. “Att grindarna är stängda?” frågade jag, medan jag såg att mannens blick for in i framtiden, utan ett riktigt svar. Hm, och nu skulle jag nästan rekommendera Patrik och alla andra entreprenörer att hämta bort sin egendom därifrån, men väljer att inte ta ställning i frågan i stället…

Däremot kan jag ju fundera. Tänk om Northland går i konkurs, och en konkursförvaltare kommer in där, har med sig egen personal, stänger grindarna och bommarna, och alla passerkort slutar fungera… Då blir alla fordon, krossar, baracker mm kvar där inne, och det kan ta veckor eller månader innan förvaltaren rett ut vem som äger vad?

Ett stillestånd, som kan kosta mer än en aktieförlust? Och sen har vi det omvända… en entreprenör som sviker gruvan nu, kan knappast räkna med fortsatta kontrakt om det i stället skulle blomma upp på måndag… m a o, ett klassiskt “moment 22”!

Gå på tå… och lyssna till någon gammal gubbe som tänker praktiskt på mossnivå. Trollet? Oj, har han vaknat igen… hm, hm, måste ta ett snack, och fråga om jag ska köpa en omgång till aktier eller inte… med tanke på att älg-Göran är den siste Northland snubben som köpte aktier, och det var i november… för ca 5 kr… och jag ser… att raset kom oplanerat hösten 2008, men troligen planerat redan från sommaren 2011?

https://www.avanza.se/aza/aktieroptioner/kurslistor/aktie.jsp?orderbookId=234368

2008 hade jag inga aktier, 2011 hann jag sälja på 16 kr, men inte nu, det jag köpte sen, på fem, och nya 1,22… så även jag går på tå!

– Planeringen?

– Den som vill köpa gruvan förståss!

(Och trollet sade nej, för han hör i berggrunden att gruvan kommer att flyttas)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *