Pajala i chock

Fick frossa. Utan att kunna sätta fingret på det. Men, jag anar att det var min hjärna som satte ihop ett plus ett, och upptäckte att det bara är vi här närmast gruvan som är lugna och övertygade om dess vara, medan experter fjärran varnar alla att hålla sig långt borta – som om det kunde explodera!

Allstå, lugnet kan vara ett symtom på chock. Ungefär som en kvinna som lägger sig i samma säng som sin man som precis misshandlat henne. Människan vill inte ta till sig det hemska, utan skyddar sin känsliga hjärna med att försöka normalisera läget. Vi i Pajala vill inte tro på det vi läser, vi vill inte se att det kan vara slut på det “nya Pajala” – innan det ens hann börja!

Skulle vi ta det till oss nu, så skulle det bli för mycket, för många. Så, jag förordar hjärnans försvarsmekanism ett tag till – och bannar den som försöker väcka oss för drastiskt! Låt oss vänta på faktum, om den kommer… och vakna själv.

Men, samtidigt kan jag inte låta bli att undra om vi har vi blivit hjärntvättade? Ungefär som den där psykologen berättade, själv avhoppare från sceintologerna – att vi behöver hjälp för att ta oss ur det här? Om det nu är så att någon placerat alla sina pengar på en aktie…

http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/avhoppare-vaccinerar-ungdomar-mot-sekter

Hur som helst, så hoppas jag att Pajalaföretagarna inser att ta förskottsbetalning på sina tjänster/leveranser till gruvan! Det är inte förbjudet att gardera sig. Men det är svårare för löntagarna, och mig är de ännu skyldiga 500 kr från 2011.

Niin, pysykää rauhassa, kyllä siittä vielä hyvä tullee.

http://www.youtube.com/watch?v=2EuCKU9ZD5g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *