Vad jag tror?

Eftersom jag inte är en religion trogen, så tror jag flera saker, eller åtminstone två till. Alltså, det vad gäller gruvans öde utifrån allt som står skrivet.

http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6726615

Men, innan jag går in på mina spådomsenarion, så måse jag säga att jag förstår dem, journalisterna som vill vara 4 om arikeln. Det är alltid en personlig risk, med ett högt pris man får betala, om man står där ensam med sitt namn…

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4266474

Det fick jag erfara efter denna artikel 2008. Ett hårt spel, där alla krafter plötsligt samlas emot en i mobb – och jag får verkligen vara glad över att jag lever idag, och har hälsan och jobbet kvar!

Nå, tiderna ser ut att ha förändrats för min del, och nu tar miljonärerna det lite lugnare med sina aktieförluster. Det läste jag i Haparandabladet, som vi fick till jobbet idag med NSD, i stället för NSD och Kuriren som vi premunererar på. Vad det nu beror på? Vet inte, men utan att ha köpt Kurirens första sida, så hade jag nog gått och köpt fler aktier!

Hm, vad i Kuriren var det då som fick mig att tveka? Vet inte det heller…

Så, då är det väl lika att gå till mina olika senarior då.

1. LKAB köper Northlands gruva, och tillverkar pellets i Svappavaara av sligen som produceras i Tapuli, för att bättre kunna lagra det och transportera till kund.

2. Kineserna köper gruvan, tränar lite där, och sen plockar de ner hela härligheten hem till Kina och lite mer gynsamma klimatförhållanden för sligen.

3. Allt löper på som vanligt, med nya ryska investerare.

Hm, hm. Kan det vara det sista? Att det inte stod att läsa i Kuriren? Att det blir rysk bredd på järnvägen, och att Ryssland tydligen ska ha uppfunnit en ny säkerhet till kärnkraftverken? Att atomkärnan dras ner under jord vid en katastrof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *