Samerna åker inte skidor

Men det har jag gjort idag, dock inte här när de gjorde ett nytt försök att fånga renen. Nej, jag var ute i björkskogen och plumsade, för att få lite struktur på fällandet. Och kan konstatera, att när det är tätt, så är det jättesvårt att orientera sig. Man kan vara 30 m från en punkt man ska till, men eftersom man inte ser dit, så viker man av, och det blir mycket längre… men, nu har jag full koll! (utan GPS)

Hm, och dessa älgar… bor de vid jakttornet på min plantering!?! Verkar så… för det är fullt med spår, och döda tallplantor. Grrrr… där har man svettats och våndats, och plantan har kämpat sig upp i många år – för att på ett nafs bli stympad! Eller helt eliminerad… Så, i höst ska jag sitta där på pass, timme in, och timme ut… hoppas jag att jag kan, trots bristande tålamod.

Nej, nu ska jag besöka Skogsstyrelsens Mina sidor och ta ut en flygkarta. Såg att de skulle göra några uppdateringar idag, och hoppas att de gått tillbaka mer till det gamla, för det var bättre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *