Ett gott skratt!

Renen kom tillbaka, men maktordningen har ändrats under natten, tack vare en kaxig svart tacka. Den gick helt enkelt till attack, och stångade renen där bak! Sen sprang den efter renen hela tiden, och till slut blev det runt, runt byggnaderna – men, flocken blev rädd för renen, och sprang före… ganska komiskt! En svart tacka jagar en ren, och flocken tror att det är renen som jagar dem, och springer, varv på varv. Ja, i bland kan det gå riktigt lustigt till i min Herres hage smiley

Igår körde jag skidspår, för här i byn har vi den policyn att den som vill åka skidor kör spår, eller den som förstör spår, kör nytt spår. Jag hade förstört spåret, men ville även åka skidor, och även det, gick mycket lättare med min nya tungvikt! Märkligt, det borde ju vara tvärtom… men nu kände jag mig urstark som en oxe när jag spänstade uppför backarna, trots urusel kondis!

Syreupptagningsförmågan är god m a o, och det ska jag vara glad för. Markku spänstade också bra, men han hade lite tyngre att andas, och mindes mest tillbaka 4-5 år när han var i toppform. Jag har lite svårare för sånt, att minnas tillbaka… skumt!

Skumt var det även med traktorn, för den startade, men slocknade direkt. Startade igen, och slocknade direkt. Sen när jag gav rejält med gas, förblev den gående. Hm, likadant gjorde den i förrgår, och vi har försökt att analysera felet – allt från att det är tändningslåset till att det är dags att byta bränslefilter (som var fel).

Markku tipsade mig att sprutade in lite vapenolja i tändningslåset, och så tappade han Lamborginifiltret på vatten, och pappa tipsade om avluftning – och nu hoppas jag att den inte krånglar igen nästa gång det är dags för kallstart.

Jo, och igår när jag trampade gallringsspår, så gick jag rakt över en älglega. Det kände skönt att inte vara helt ensam där ute i ödemarken. Men tungt var det! Plumsade på, och fällde sly med handsåg – för man kör inte hur som helst i skogen med en Viking, den kräven nämligen en plan.

Nej, nu kommer jag inte på något bra avslut, så det får bli att Markku sitter i soffan och suckar på det där viset att man vet att det är dags att sluta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *