Så snabbt går det…

Renen, från att ha varit en svag stackare igår, som visade respekt för fåren, och drog sig undan för att helt slut lägga sig under en gran… tills jag förde saltat hö åt den – sen dess har den hållit sig i närheten, för att idag ha blivit Kung i hagen! Hm, inte bra det heller, för nu vågar inte fåren gå fram till höbalen. Så, det blir att göra något jag inte gillar, att vara inkonsekvent! Måste m a o nu gå fram till den och säga försvinn, för samebyn hade inte tid att fånga in den idag, och i morgon skulle det vara mina får som var svaga stackare… mat är a och o. Även snön de äter är den samma, och gärna den som ligger på sidan om gödselstacken och har nyttiga mineralångor?

Nej, nu måste jag gå ut, för renen verkar vara en riktig storätare. Helt otroligt vilken skillnad det också gjort på den! Manligheten har kommit tillbaka, och det är som en helt annan individ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *