En händelserik dag!

Som dock började lite konstigt. Hm, för jag somnade igår i soffan efter pussi-pussi och godnattsamtalet till Markku – för att vakna 05.20 när strömmen kom tillbaka och satte igång skrivaren! Först tänkte jag att det spökade, men när jag tänkte till lite så kom jag på att Vattenfall meddelat driftstopp.

Nå, men sen sov jag i egen säng till nio, matade en mager vilsen ren med torrhö i fårhagen, för att sen hoppa upp på skotern. En märklig skoter, eller mäktig, för den verkar ta sig överallt, och inte slår den runt heller. Hm, hm, idag provade jag nämligen att köra i sidled… d v s itället för styret och plexiglaset upp, hade jag ena skidan upp, och andra ner… men framåt gick det! Mattan drev i sidan på den snöklädda bullen som vält oss, tack vare att jag har gått upp i vikt… och att det tur nog var gashandtaget som var uppåt…

Och när vi kom hem, fick vi visa vår styrka igen. Sålde mina överproducerade höbalar idag, och när traktorn åkt med det stora lasset, så började personbilen med det lilla lasset slå slir, och kom sig inte upp på vägen – men bara tills jag och Vikingen krokade fronten på den, och gav gas!

Vad mer? Jo, sen har jag och pappa varit och hjälpt gammeltraktorn upp från älvbranten. Gillar sånt, att analysera problem, och försöka komma med lösningar. Men, jag hade själv inte vågat backa upp den! Skottade rent medan gubbarna drack kaffe. Sen hoppade pappa in, och jag tänkte att jag kan ju stå som motvikt på slungan, och gungade även på – för jag tänkte som så, att det kanske hjälper diffgreppet upp på gruset jag slängde under och bakom däcken… Och om det gjorde det? Det vet jag inte, men upp kom den!

Sen har jag även hunnit diskutera andliga saker också… och jag påstod att det beror på personlighet, livstil, tur respektive otur, vissa saker… men jag undrar ändå, om inte balköparen har “någon” på andra sidan… för när han for, genade nämligen släpet rejält, och var bara millimetrar från att knäcka telefonstolpen! Men nu fanns där bara en konstig krumelur i parmafrosten…

Tur! Konstade jag med hjärtat i halsgropen, för annars hade jag inte kunnat skriva blogg i idag. Oj, och nu gick strömmen igen… endast laptoppen som lyser, och vilken tur för mig – för annars hade all text försvunnit…

Och nu när jag stått här och utövat frigörande dans till låtar på Youtube, och klockan närmar sig spöktimma… så känner jag att jag kanske borde förklara min smak. Som den här

http://www.youtube.com/watch?v=mUmvudIo_bo

Det handlar inte om att jag hyllar sprit eller drickande (är nykter för den delen också), utan det handlar om nostalgi. Är uppvuxen med dessa låtar, och den här var min farbror – bara han kunde sjunga den ännu bättre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *