Den enkla billiga vägen

Såg en av världens bästa filmer, Forrest Gump, och förundrades över all komplicerad bantningsreklam! Hm, att gå ner i vikt ska väl vara billigare än att äta som vanligt? D v s att man ska få lön för mödan också, inte bara en känsla, utan även svart på vitt i plånboken (genom att avstå en massa dyra preparat).

Sen det här med motion… det ska vara naturligt tycker jag, och sade nej på skarpen, när Markku föreslog att vi ska inhandla ngn form av platta från TV-shop som man ska tvista på… hallå! Rörelse och motion ska vara “fritt” och helst ske utomhus.

Som nu tex, då har jag först varit ut och tippat en tung höbal, som t o m var så tung att jag fick koncentrera min muskelmassa rejält – och gå in på 100 % ben/marklyft. Känns än. Och även gäddhänget fick sitt, för sen tog jag en lätt plastspade med långt skaft, och skalade av plogvallarna runt infarterna – för trafiksäkerhetens skull!

Möda med nytta, och sen har jag även ätit från min egen kålbytta. Kål, kål, kål, med det blir man en riktigt Viking!

http://hbl.fi/livsstil/2012-03-01/vitkal-ar-smalmat-med-en-lang-historia

Städandet går också bra, alla överklagningar är sorterade för framtiden, alla urklippta och sparade skogsråd ska hamna i en pärm med tidningar, och sen har jag även lyckats kasta en massa skit från politikertiden, så huset är flera hundra kilo lättare!

Skönt för de som nu är aktiva, att Pajala Kommun har tagit ett beslut om att inte skicka ut några protokoll i pappersexemplar, utan de ska läggas ut och läsas på hemsidan. Bra för alla!

Bra, bra bra. Man ska inte låta sig nedslås av enstaka bakslag, som att jag var tvungen att äta några kalla grillkorvar i min panikhunger… det ger styrka! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *