Änglavakt

I frusen broms? Eller var det ödet, slumpen, eller vad? Hur som helst så hade killen som körde på älgen en himla tur som inte mötte på en större klump, samt att han körde Saab!

Hm, och tänk hur det kan svänga… till tacksamhet, från att först bli besviken och irriterad över sin bil, när den inte rör sig ur fläcken… och när man försöker med tvång, så blir det motorstopp, och man inser att man snabbt måste tänka ut något, när man har brådis att fria… så det blev en hink med hett vatten!

Efter vägen mötte jag en bil som blinkade varnande med ljusen, och såg färska älgspår efter vägen. Sen märkte jag att handbromsen var helt död, och värmde upp bromsarna lite, för att snabbt stanna i ett P och försöka dra åt den – men inte. Död. Men… dessa sekunders stopp räckte, för att att det inte blev JAG som körde på älgen en bit bort… eller frontade med den andra bilen. Nu såg jag bara en vit snödimma och ett par lysen i diket, och älgen på vägen var stendöd.

Och jag? Tryck 98/53 puls 48, trots ökande vikt.

Tillbaks till ämnet. Hm, hm. Vad ska man säga? Älgavakt? Ja, det är himla mycket älg på vägarna – så kör försiktigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *