Det var det

Rutiner och pysslor är vidmakthållna. Vi har städat i ladugården igår, och ska fortsätta idag. Vidare ska jag bära hem lite höbalar, och kan ju redan här nämna att jag har några till salu.

Första advent, men jag vet inte om jag ska pynta något i år. Känner inte för det, men Markku tyckte att jag ska hedra de 7 vise männen genom att sätta en stake i fönstret i alla fall. Hm, vi får väl se.

Är inte så bra på Bibelhistoria och sånt, men som jag tidigare nämnt (och skrivit i en av mina dikter som jag publicerade här julen 2010) så anser jag ändå att budskapet i Predikaren 10 är livsfilosofins “Bulls eye”.

På senaste tjänsteskjutningen var mitt första skott i bulls eye, och sen drog jag både åt höger och vänster, och mest åt vänster. Men det har inget med politik att göra, lika lite som Predikarens analys om att dåren har hjärtat åt vänster, medan den vise har den åt höger.

Filosofi är tankemetaforer, och har en djupare innebörd än politik. Men när jag nu en gång är inne på politik, så kan jag ju tycka att även den borde träna på impulskontroll, både från vänster och höger.

http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?Lookup=impulskontroll

10 thoughts on “Det var det”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *