Idag var jag indian

Igår åkte jag skidor så att det lät och sprakade, men idag hade vi hund, så jag skulle tyst ta en omväg för att inta mitt pass, innan hunden skulle släppas. Men, vad hände? Jag hann väl halvvägs, innan jag fick order av pappa att stå still, för de hade redan släppt hunden på spår. Hm, där stod jag, och stod, men inget hördes, och då fick jag en idé i tristessen – att åka kanot, tyst som en indian längs bäcken!

Typ, när det är vatten på isen, så hörs inte mina breda skogsskidor ett dugg, endast stavpickandet, när jag känner på isen alltid då och då… ja, det var riktigt spännande också! Lyckades i smyg inta mitt smygpass… såg hunden komma, den såg inte mig… såg hundföraren komma, och han såg inte mig – så på den punkten är jag nöjd!

Men sen, att vi inte fick älg, gör ju mig lite grinig! Färska spår från ko och kalv längs bäcken, och en fjoling som sprang 50 m bakom pappas pass, för att försvinna upp i berget före hunden… och sammantaget konstaterar jag att dagens jakt bedrevs fel i förhållande till vinden – och att jag och pappa snackar för mycket i telefon!

Men jag förstår honom, för bäcken är slug… tappade fokus bara någon sekund när jag skulle i land innan öppet vatten, och svisch, så for både staven och ena skidan rakt genom snön – men tur nog inte min vikt! Vatten på den gula isen var bra, men inte mörka stränder… varning!

Även kon och kalven hade vänt 360 grader uppe på en strand, för att traska mitt ut på isen från en annan. Och även dikena kan vara sluga, för där hade en älg brakat rakt igenom, så att snön var alldelens brun runt om.

Ja, nu är jakten slut, men alla 9 älgarna kvar i skogen… Så det blir nog att träna jakt utan vapen, för att försöka hålla borta dem från mina planteringar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *