Jakten drar mot sitt slut

Nu är det bara den här helgen och nästa helg kvar för jakten på älg. Sen får de äta skotten av sälg i fred. Hm, och jag ska alltså ut idag, men det tar emot. Minus tio grader, och sängen kändes väldigt varm och skön. Nå, har man fått lära sig att tro på slumpen, så kan ju älgen faktiskt komma till mig även mitt på dagen.

På eftermiddagen har jag tänkt gå på 1-års kalas, det är syrrans barnbarn som har fyllt sitt första år igår. Och nu hör jag att även mamma är vaken, hörde henne harkla sig där näre… ja, så lyhört kan det vara i ett gammalt timmerhus! Måste gå ner och höra när vi ska åka och äta tårta.

Men innan jag går, så måste jag reflektera över en sak. Hur kommer det sig att det är så hemskt om DDR-fångar tillverkat IKEA möbelhandtag, om fångar på Hall har sytt säckar till Posten? Det hemska är väl om DDR-fångarna har varit fångar utan rätt, likaså om fångar på Hall blivit oskyldigt dömda.

Ännu på det, har jag en fundering på kön. Och då behöver vi inte åka längre än till den norra trekanten Paj, Ötå, Ökx, där det är allmänt känt att Polisens städning sköts av Samhall genom offentlig upphandling. Här är det nämligen så, att när det är kvinnor som kommer och städar, så är de ensammma. Men när de är män som kommer, är de oftast två till tre stycken, och gör precis samma sak.

Hm, hm. Och ytterligare en reflektion, när det gäller snö och korta ben. Varför är det självklart att en gråhund har svårt att jaga älg nu, men inte en hund med längre ben. Om det inte är förståeligt att en man med längre ben har lättare att vara skugshuggare i snö, än en man med korta ben?

2 thoughts on “Jakten drar mot sitt slut”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *