Julstädat!

Först tänkte jag, “Det här är ju helt i onödan!”, för trots att mitt hushåll såg ut som ett bombnedslag, så blev varken trasan eller vattnet smutsigt. Hm, det hade alltså räckt att ta en bit hushållspapper och torka bort kaffefläckarna från golvet. Men, visst känns det gott att gå på ett golv som glänser av dubbel microfiber skurning, och mattor som är snötvättade av älsklingen! Fräscht.

Så, nu kan jag gå omkring här som en hemmafru alltid då och då, och dammtorka resten, när grovjobbet är gjort med dammborste, dammvippa och dammsugare, innan allt for ut. Helt sjukt, att det är + grader igen, och vad mer fick jag göra innan jag slängde ut mattorna? Jo, jag fick torka det vita balkongräcket rent från svart damm!!!

Är det gruvan REDAN? Hur svart ska det inte bli när de är full produktion!? Hm, hm, det blir som att bo på Burströmsvägen i Luleå, där det var hemskt svart att tvätta fönster. Men här hos mig verkar balkongen ha fångat upp allt, och det är klart, den ligger rakt mot gruvan som klart och tydligt hörs över berget.

Vad mer kan jag göra nu när jag städat? Jo, jag kan koncentrera mig på att julhandla i lugn och ro. Sen är det bara att ta fram julstjärnan och stakarna, helt utan krav på att städa. M a o, så har jag nu hittat en massa bra argument för att det inte var onödigt… trots att det inte ens var smutsigt. För det gick ju ändå en hel dag till det…

En dag som avslutades med en underbar utebastustund! Vattnet kokade i behållarna, och eftersom jag var sist ut, så ides jag inte hämta mer kallt vatten, utan kylde ner det med snö. Vattnet blir direkt lite annorlunda då, och håret känns extra fluffigt. Livet på Aarea-landet är m a o mysigt, bortsett från gruvan…

http://www.metallerochgruvor.se/2012/11/talvivaaras-l-ckage-inneh-ller-uran

2 thoughts on “Julstädat!”

  1. Lagar finns, men man undrar ju om tillsynen fungerar, eftersom arbetstillfällen verkar vara viktigare än miljön för de boendehttps://www.msb.se/sv/Forebyggande/Farlig-verksamhet/Seveso/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *