Nära att få min älg igår…

Men gästhundföraren gjorde rätt bedömning, att inte skjuta kon som han såg ett bra tag, men inte tillräckligt länge, för att kunna avgöra om någon av de andra älgarna som rörde sig i området kunde vara dens kalv.

Visst känns det pissigt att inte än heller ha fyllt den lilla kvoten, trots att det nästan “kryllar” av älg här på mina stackars planteringar… men, samtidigt tycker jag att det andra laget har tagit ett klokt beslut när de inte skjuter kor alls. D v s då behöver man inte ens fundera på det där med kalven.

Och ett riktigt bra beslut tog Överkalix gamla kommunalråd, som inte sköt den ståtliga avelstjuren, trots att han hade kunnat.

Så, vad ska man då skjuta? Måste fundera ett tag till innan jag orkar mig ut själv.

Har tagit lite sovmorgon, efterosm jag var så pass trött efter personalresan till Levi, som också fick lite efterspel i form av debriefing-möten p g a kollegans sjukdomsfall. Det var skönt att höra att han var på bättringsväg från sin stroke, och jag tycker att arbetsgivaren har skött caset ovanligt bra.

Nej, nu ska jag splitta en konsumbagett, köra in den i rosten, och njuta av en skön och mild morgon!

4 thoughts on “Nära att få min älg igår…”

  1. Hmm vem det var… eller inte var… är inte så viktigt. Undra bara rasen för att det
    är ju mycket snö i pajala 40 cm, en gråhund har inte så lätt i sådan snömängd 🙁
    passskyttar är guld värd 🙂

  2. Är det inte lika bra att fråga VEM det var? (eller inte var ;-)Fler passkyttar skulle vara bra ngn helg när jag själv jagar, men då är inte hundföraren här, för han jagar helger på annat håll.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *