Idag var det spännande!

Traktorn började kana… något jag aldrig har varit med om förut. Först tänkte jag att det var något som gått sönder, för jag backade ju uppåt, och traktorn kanade snett neråt, med skopan i backen… och när jag bromsade, blev det bara värre… bromsen, tänkte jag, att pedalen har delat sig, men nej… så jag släppte bromsen, lyfte upp skopan och körde frammåt, men icke, den bara kanade i sidled mot brantslänten – hjälp!, Vad ska jag göra nu? För dit vill jag ju inte välta… Basic – framåt, tänkte jag… tog snabbt ur lågväxeln, och lät traktorn med naturlagen sköta resten… och rakt ner kom vi! Pust, det var verkligen tur att jag hade plogat vägskälet precis, för då såg jag exakt vart jag skulle sikta… för Herr Fredrickson har nämligen grävt djupa diken!

Det har verkligen varit halt idag. Och när jag plogade resten, så såg jag till att alltid ha ryggen fri. D v s att jag mestadels plogade uppåt, och direkt jag kände att traktorn började dansa, så avbröt jag och backade ner utan att slira, glida eller fastna. Höll nämligen på att fastna också i nedförsbacke, eller jag gjorde det, och inte ens diffspärren hjälpte… men tur nog hade jag fritt att trycka på frammåt, sen var det bara att ta sats och dansa 4-hjulsdrift bakåt. Mäktigt och skönt! 😉

Mycket snö har vi fått, och när jag skottade tippvagnen upptäckte jag att det var upp till lämkanten, ca 40 cm.

Varför är jag uppe så här sent då? Jo, för att jag började tvätta fönster när det blev plusgrader. Äntligen! För jag har tänkt tvätta fönstrena redan i våras, men det har alltid kommit annat i vägen. Men nu, nu prioriterade jag det, för det kan vara de sista plusgraderna för i år.

Snart spöktimman går…

7 thoughts on “Idag var det spännande!”

  1. Ja med eller utan dopp du får välja själv. Jag vill bara träffa dig i verkligheten du ser väldigt fin ut på bild, och jag är nyfiken på om du är det i verkligheten. Vi kan ta ett dopp lite senare 🙂 Vi får göra det utan din Markkus vetskap

  2. Jag har läst din blogg och blivit förälskad i dig! Jag har aldrig träffa dig personligen men skulle gärna vilja träffa dig. Kan vi träffas tror du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *