Risig i kistan

Hm, käkade något nytt hamburgerbaconmål på MD i Gällivare idag, och så började det bubbla i magen. Hade jag inte varit i tjänst, så hade jag tagit en wisky. Och när jag kom hem, så kände jag att det var precis så att jag klarade mig från spyskjuka… för att nyss konstatera att det var precis så jag hann på toa…

Men nu känns det bra, och jag är nöjd att jag har hunnit göra så pass mycket ändå, med min onda ländrygg. Den blir faktiskt bättre av fritt kroppsarbete, och idag har jag satt slungan på traktorn, för det kommer snö… i mängder!

Oj, nu kurrar det runt här i magen igen, och jag tror att det var något av de två kläggen som orsakade en mindre matförgiftning? Eller, har Gällivare en annan bakterieflora än Pajala? Typ som att vara utomlands.

Så mycket mer har jag inte att berätta… men kyrkogårdarna har varit fina överallt – riktigt vackert med tända ljus i det vita vinterlandskapet!

Jo, nu kom det… jag såg Djurkyrkogården på TV i Pello… och det slog mig att amerikanerna än i dag (i alla fall då) vill skrämma sina invånare för indianer!? Typ, om man inte ligger under ett kors på kyrkogården, då blir man en ond vandrare…

Men katoliker går bra, och alla helgon? Fast nu är det ju mormoner på tapeten där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *