Hur räknar staten?

Sitter här med ond ländrygg efter att ha suttit i bil två dagar på raken Ötå t o r, och idag i ett nedsuttet förarsäte… ja, våra bilar går långt innan de byts ut, p g a att Pajalapolisen alltid har varit bra på att vårda sina bilar.

Nå, det var inte det jag skulle skriva om, utan om det att idag har ett pass och en polisanmälan kostat 5 timmar polislön a´ 20 års erfarenhet, och 210 km benisn… pengar som staten i stället hade kunnat dela som respeng till glesbygdsbor som ändå måste åka ner till kusten eller upp till malmfälten för att söka pass?

Verkligheten är krass… men jag ska inte klaga, för jag fick återigen träffa nya trevliga människor och äta en god egenplockad sallad från ICA. Mmm, körde på skaldjurstema, och en senap-lime dressingen som var supergod!

Hm, men det är märkligt att en ländrygg kan “svälla upp” mitt i korset, för det borde ju bara finnas ben och kotor där? Hm, hm, glömde disken…

“Symptomen vid diskorsakad smärta i ländrygg och/ eller ben är vanligen ökade besvär vid långvarigt sittande, arbete i framåtböjt läge, resa sig upp från stol eller bädd, ibland host-nyssmärta, vändning i säng. “

Rysning, rysning… en vit orm!

http://ontiryggen.nu/mer-om/orsak-ont-i-ryggen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *