Träffade predikanten

Laestadianpredikanten som läste så hårda ord att författaren Niemis mamma reagerade mot att föräldrar skulle måste offra sina egna barn… (Abraham någonting?), frågade mig varför inte jag kom på Laestadianmötet som hölls här i Aareavaara… och vad sade jag? Jo, sanningen, att jag inte vågade… för jag vet att jag hade sagt emot, d v s lämnat en motanalys på hans bibeltolkning… och vad hade hänt då? Har hört att sådana kvinnor får sitta kvar i församlingen, men, att de behandlas som luft! Ingen pratar med dem, ingen lyssnar till dem, man bara går förbi som om de inte fanns…

En sak var vi dock båda överens om, att laestadianismen har/har haft fäste i Aareavaara. Hm, och jag undrar – ska jag våga mig dit nästa gång? Jag kan ju välja att gå, om min befarade reaktion på motanalysen skulle besannas. Vi får väl se…

Nu har jag i alla fall bytt till vinterdäck på bilar och släp, och dras med en liten halsont till den grad att jag sitter här med halsduk runt halsen. Antingen fick jag kallt härom dagen, eller så blev jag smittad av det infekterade köttet jag undersökte? Huuu, bara det inte är halsröta…

Nej, difteri smittar tydligen bara mellan människor, men det finns ändå mycket att tänka på

http://www.slv.se/upload/dokument/livsmedelsforetag/vagledningar/information_algjakt_avhudning_bjorn_lagstiftning_vilt.pdf

som bakterier

http://www.folkbildning.net/sjukvardstolkning/m4_2.htm

så det var ju tur att jag har en relativt färsk stelkrampsspruta.

3 thoughts on “Träffade predikanten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *