Vinbärsgelé

Kunde inte lämna kvar de fina röda bären i busken, och jag kommer nog att göra så fler gånger, d v s att plocka bären när löven har fallit. Enkelt att se, och bara dra i klasarna, så var de i grytan, med några svarta också- och vips, och så fick jag en halv liter djupröd vacker gelé!

Men, det räcker inte med att plocka, mäta och koka… man måste diska också, usch! Kan det vara därför jag så sällan lagar mat, eller bakar för den delen heller? D v s att disken förtar all skaparglädje. Suck, och trött är jag.

Hopp i säng

Ska jag eller ska jag inte? Förtälja min ståndpunkt i den EU-omdebatterade abortfrågan, som jag har funderat på, och funderat… och kommit fram till att jag är emot abort! Förstår nu också en kollega som var så upprörd redan i slutet på 90-talet, när han nästan ensam på en kurs redogjorde att han är emot abort – för det är ju faktiskt mord!

Tänk, att vem som helst, hur som helst, får släcka ett liv. Kan inte förstå det! Man kan ju inte äga någon annas liv, inte ens sina barns, så varför får man det i 12:e veckan? Falla för uppmaningar, anmaningar, hot, etc… och tänk doktorerna, att de får “döda” utan straff. Och gör någon det i smyg, vad blir brottet då?

Nej, akta er tjejer, det är inte bara groggen på krogen ni ska hålla koll på…

3 thoughts on “Vinbärsgelé”

  1. Hur kan Du jämföra barn med älg… och andra djur som sett till så att människan har kunnat överleva? Huuu, säg inte att du är kannibal… med din dubbelmoral…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *