En hälsotripp!

Myrtraskandet brände i lår och rumpa, pumpa, pumpa, och jackan åkte ganska snabbt av. Underbart gott vatten från ett stenhål i myrkanten släckte min törst, och sen fick jag fundera… vad ska jag göra åt mitt blodsockerfall? Hm, så här på senhösten ids jag inte ha med någon ryggsäck – men det gav sig naturligt – stigkanten var full av stora röda lingon! Riktigt, riktigt goda nu, och mättande.

Bara älgspår, inget för ögat eller örat i övrigt. I lördags brakade till riktigt rejält, men jag hann aldrig se vad det var som rusade upp framför mig. Men, jag ger inte upp… jag ska gå och gå, och är det så att jag inte får någon älg, då har jag i alla fall lärt mig min skog och vet vad jag ska göra när experterna säger “sälj”. Snitsla bort filéer och stekar! 😉

När jag kom hem var jag i alla fall hungrig, och då blev det kylskåpsrensning för häxan… en bit gruvkorv som snart skulle ha fått två ben till, och ett vitkålshuvud som redan drabbats av de grå tinningarnas charm… och vad mer? Jo, en blå- och en vitmögelost som gett kylskåpet en lukt av toa… hm, men trots det, så blev det lika gott som stekt falukorv med stuvad vitkål!

Fast mer som en soppa… eller, som sagt, ett häxkok… som räcker i flera dagar. Mmm!

3 thoughts on “En hälsotripp!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *