Gränser och gränser

Markkus ungdomar skulle ha fest i kväll, och det fanns tydligen en övre åldersgräns… som jag inte tidigare har tänkt på! Att jag ÄR en vuxen tant… Hm, men det går bra det med, för då kan man i lugn och ro serva Kingen å sånt, fastän det är lördag.

Ja, det gör jag, jag undrar varför byalaget idag har samlats på mina jaktmarker? Två gånger… Hm, vågade inte gå dit och fråga, eftersom jag är ensam. Inte för att jag är rädd och så, men man ska akta sig för att ensam konfrontera en större grupp älgjägare från annat lag.

Tänk Er själv, hur skulle det kunna gå om jag klev ur min bil för att samtidigt knalla upp i berget och jaga, att kliva ur, ta ut vapnet från baksätet, sätta dit slutstycket – samtidigt som jag skulle fråga “Jaha, vad gör ni här?” till ett gäng med egna vapen i bilarna.

Okej att det är jaktledarens ansvar att se till att alla i jaktlaget känner till gränserna, men det kan ändå finnas de som inte tål att bli frågasatta, eller, bara har livlig fantasi eller dålig hörsel? Det skulle alltså räcka med att två t ex skulle höra att jag sade “Va fan, jag ska döda Er!” och de andra inte skulle säga emot… DÅ skulle jag ligga risigt till… d v s säkert bli anhållen för olaga hot!

Inte sagt att det skulle bli så, men det kan gå så… d v s en sak att tänka på – att det i bland kan vara bra att ha ett vittne med sig! Eller inte alls bry sig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *