Speedad och restartad

Ja, det som skulle bli en 8-morgon, började nu… hm, helt otroligt skönt att sova ut ibland! Efter att ha åkt som en jojo på jobbet, Överkalix en dag, Övertorneå en annan, för att en tredje öva kombat i Kalix.

Wow, och vilken övning det var! Inte den med tunga västen och gasmasken, utan den med tunnelskapandadet… hm, hm, tänkte jag, varför backar de in i den sista kabelrullen? För att sen själv göra samma sak!

Men, genom att få göra övningen två gånger, så kunde man “skärpa” sin hjärna ut ur tunnelseendet trots maxpuls. Kul! Om än sandigt… och jag undrar, huran puckelrygg har jag egentligen? För när dagen var slut, så hittade jag två tomhylsor innanför underkläderna… och det var grannfruns.

Hur jag vet det? Jo, för Fru Utterströms vapen snedtände alltid då och då, vilket jag även kunde se i hylsbotten… hm, riktigt nära ringen. Och jag hoppas verkligen att hon får en ny.

Ny bil, tänkte jag att även delgivningsmannen behövde få, när jag var tvungen att hoppa in i den, då våran egen inte startade. Tydligen startmotorn som gått, bara så där, mitt i allt! Tur att det inte hände redan i Luleå… Och på lånebilen saknades t o m oljestickan!

Nå, de rullar, och trafiksäkerheten finns väl kvar i dem? Fru Utterström blir en hejare på eldavbrott, och jag en hejare på fordonsmekanik? Nå, inte så illa det heller, när man kan luta sig tillbaka på gamla försvarsmeriter som “bäste skytt” och “bäste motorman”…

Ja, allt känns mycket bättre när man försöker använda sig av “positivt tänkande”. God morgon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *