Topparna dras mot norr?

Märkligt, tänkte jag… när jag kikade ut genom fönstret mot öst, med kaffekoppen i handen, och studerade gallringen nedanför huset, dit jag lämnat en tätare klunga av lite äldre träd, och såg att alla deras toppar vinklats rakt mot norr! Varför inte mot söder?

Är det ett tecken på att midnattssolen har vunnit över dagsolen i sommar? Med tanke på att bananerna är böjda för att de dras mot solen… Ganska intressant, för det var som sagt alla topparna, och en markant vinkel. Hm, eller går det en vattenådra eller magnetfält där, som har blivit tydlig för träden när de blivit kvar där som en uppstickande ö bland lägre toppar?

Nå, men nu kan jag inte fundera mer, för vi ska ut med traktorn och jobba i skogen, Markku och jag (han visar, och jag kör ;-). En tuff dag!

3 thoughts on “Topparna dras mot norr?”

  1. Glömde ett ytterligare alternativ… att det kanske är strålning från Aareas nya GSM-mast som studsar på dem över mitt hustak? Också ett magnetfält, som tur nog inte påverkat mig än…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *