M M M

Mona och Mäktiga Män… Mona, Putin och Reinfeldt… det är mäktiga män! … tänkte jag, när jag låg här för ovanlighetens skull och tittade på TV, och där såg en mycket tilltalande Putin på ett bokomslag, och en glad “vinnande” Reinfeldt, efter beröm i Paris (eller är han möjligen nykär!? 😉

Hur som helst, så framstod Löwen som en looser, inlåst mellan två kvinnor… för att spä på kvinnoföraktet som IKEA cementerat i Saudiarabien? Media kan… nämligen, att vinkla bilden vi får, utifrån det de vill ge, för stunden.

Men varför ska falangen inom Svensk Polis än en gång premiera gruppen framför individen? Det gäller inte bara internt, utan även externt. Idag har jag övat praktiskt, och fick min armbåge uppbänd mot en skyddsväst… hm, hm, tänkte jag, att poliser är tokiga.

Fast det är ingenting jämfört med idén om att låta gruppen stå där utan ansvar! Om det står 100 personer och demonstrerar för något, och 14 kommer dit, flippar ur och börjar begå brott – då ska polisen tydligen bara rikta sig in på dessa 14, medan 100 ska få stå kvar… Vad i all sin dar!?!

Har inte 100 något ansvar alls över vilka de tillåter kliva in i sällskapet “massans makt”? Medan 6 poliser ska slita häcken av sig, och i värsta fall riskera livet, för deras ideologi? Var ligger IQ-tänket i ett sådant resonemang?

100 personer kan nämligen självmant skingra sig, ta sitt ansvar för stunden, för att sedan återsamlas igen. Då har dessa 14 kanske blivit 2-3, ganska så skamsna pojkar eller flickor? Som polisen enkelt kan höra, och resten av rättsamhället sedan lagföra.

Men oaktat min reflektion, så var det riktigt trevligt att öva idag. Och han som bröt min arm, han fick en batong i knät – dock inte av mig!

Och från i helgen har jag många funderingar och reflektioner, och även baksmälla, men det är bara en jag inte riktigt får att gå ihop… och det är att Mr Northland, som själv hellre vill bli kallad för Herr Dahlström (!?), blev benämnd “hackspett” av Kurt Inge från Gällivare med omnejd, i hans/hennes kåseri.

Vad har jag missat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *